Framtidens shopping är online och som e-handel behöver man verkligen vässa till sig för att stå ut i mängden samtidigt som det är viktigt att hänga med i svängarna. Stora bolag som H&M har svårt att hänga med i alla förändringar, något som även syns på börsen. Den digitala eran är här och det gäller att anpassa sig.

 

Något som både Black Friday och julhandeln nyligen bevisat är att framtidens shopping till stor del kommer vara online, något som man som e-handlare verkligen behöver ta hänsyn till, med smarta pim-system, som du kan läsa mer om på bland annat webon.se/losningar/pim-system.

 

I Dagens Media går det att läsa om hur mediebranschen halkar efter i den digitala rushen:

 

För tredje året i rad undersöker managementkonsultbolaget Bearingpoint hur 80 av Sveriges största bolag presterar digitalt. Rapporten som kallas ”Digital leaders in Sweden 2018” genomfördes mellan juni och augusti i år och undersöker hur företag presterar inom kategorierna digital marknadsföring, digital produktupplevelse, e-handel, e-CRM, mobila tjänster och sociala medier.

 

Den internationella konkurrensen hårdnar på nätet

 

Även i Dagens Handel rapporteras det om hur svenska företag inte tycks hänga med i den digitala utvecklingen. Det gör att det verkligen är nu det gäller att ta täten om en vill fånga trafik på nätet och ligga i framkant. Svenska företag har länge legat långt fram när det kommer till utveckling, innovation och inte minst när det kommer till teknik, tech och det digitala. Konkurrensen hårdnar och inte minst för klädföretag som H&M som det går att läsa om i Svenska Dagbladet. Ofta är det så att för stora bolag tar det lång tid att vända på skutan och anpassa sig till de snabba förändringar som sker på nätet och i hur konsumenters vanor ser ut.