De senaste åren har det blivit oerhört populärt med tjänster där man kan streama film och tv-serier från nätet. Det finns flera olika tekniska alternativ för den som vill strömma och några stora aktörer på den här marknaden är Netflix, Viaplay och HBO.

261365-tv-remote-control (1)

För ett tag sedan firade streamingtjänsten Netflix att de hade fått 50 miljoner prenumeranter, rapporterar Göteborgs-Posten. Siffrorna för tjänsten forsätter att peka uppåt, även om två miljoner av prenumeranterna fortfarande har gratistjänsten Netflix, som företaget erbjuder under den första månaden. Tjänsten finns nu i över 40 länder runt om i världen men majoriteten av Netflix användare finns fortfarande i USA och hela 36 miljoner av prenumeranterna är amerikaner. Men tjänsten växer mycket internationellt och utanför USA har tjänsten ökat med 78 procent de senaste åren.

Via datorn, teven eller mobilen

Dessa siffror visar verkligen att det här med streaming av filmer och tv-serier via internet har slagit igenom rejält. Det är många som tittar på dessa typer av tjänster på datorn medan andra ser, lite mer traditionellt, på tjänsterna på teven. De som tittar på teven har antingen en smart-tv där de kommer åt tjänsterna i teven, en HDMI-kabel liknande dessa: http://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/kablar/bild-_-ljud/hdmi/index.html som de kopplar från datorn till teven eller något form av tillägg till teven så att de kan streama från mobilen till teven. Läs mer.

Flera aktörer

Det är dock inte bara Netflix som är en stor aktör när det kommer till streamingtjänster, utan tjänsten har många utmanare av olika klass. Faktum är att det är i närheten av lika många i Sverige som använder streamingtjänsten Viaplay. Viaplay är MTG-koncernens egen tjänst och här kan man se både filmer, internationella tv-serier och program från bland andra TV3, TV6 och MTV. Tjänsten har dessutom ett stort utbud av sport och den som vill kan se i princip all sport som sänds i tjänsten. Ytterligare en streamingtjänst som blivit populär bara det senaste året är HBO Nordic. HBO fokuserar främst på kända tv-serier och vill bli bäst på serier. HBO har bland annat serier som Game of Thrones, Girls och True Detective, skriver Expressen.