Snart släpps den senaste iPhone modellen, men är den verkligen värd att satsa på? Experterna är inte övertygade – och låg försäljning kan väntas.

”Förbättringarna är blygsamma och du vill förmodligen spara dina pengar i väntan på nästa Iphone, skriver New York Times recensent” läs fler utlåtanden här.

Närbild på iphoneskärm med apparSom citatet ovan tydligt framhäver: nya iPhone 7 är ingen sensation likt tidigare iPhone-släpp. Så fråga är om det ens är värt att lägga sina slantar på denna telefon. Har man till exempel tröttnat på sin befintliga telefon behöver man faktiskt inte köpa en helt ny för att skapa en förändring, egentligen kan man bara surfa in på Phonelife.se och köpa sig lite nya tillbehör och skal – något som faktiskt kan vara en bättre investering än den nya iPhone-telefonen. Något som till exempel skribenten Linus Larsson påtalar i en artikel i Dagens nyheter är till att vad som är talande för nya iPhone 7 faktiskt är vad den inte har, istället för vad den har att erbjuda. Vad många reagerat på är till exempel avsaknaden av ett uttag för hörlurar – de är trådlösa och skämtet på allas läppar lyder därför ”de släpps inte förrän i oktober, men jag har redan tappat bort fyra par”.

Få positiva omdömen

Inte heller experterna hos Dagens Industri är imponerade av iPhone 7. Där har man bland annat citerat teknikjournalisten Walt Mossberg, som skrivit för såväl Wall Street Journal, The Verge och Recode samt många fler. Vad han gett iPhone 7 är nämligen ett svalt mottagande, och för att komma från honom är det ett riktigt låg betyg. Så kommer iPhone 7 bli en lika stor succé som dess föregångare? Föga troligt.